Spring til indhold

Iran er The Next Big Thing

06.01.2016  11:05
Udenrigsminister Kristian Jensen besøgte Teheran mellem den 4. og 5. januar, som leder af et stort dansk eksportfremstød i Iran. Besøget var en kæmpe succes, der både bød på konstruktive politiske møder, samt en overvældende iransk interesse for det danske erhvervsliv.

""

Den 4. og 5. januar besøgte udenrigsminister Kristian Jensen den iranske hovedstad, Teheran, sammen med en større erhvervsdelegation på i alt 58 danske virksomheder. Det store erhvervsfremstød er kommet på et tidspunkt, hvor både det politiske og handelsmæssige fokus på Iran aldrig har været større.

Overordnet var besøget en stor succes for de danske virksomheder, som blev mødt af en overvældende iransk interesse og efterspørgsel for danske produkter og services.

På den politiske front fik udenrigsminister Kristian Jensen mulighed for en række konstruktive møder med bl.a. præsident Rouhani, udenrigsminister Zarif og parlamentsformand Larijani, samt en række relevante sektor-ministre for det danske erhvervsliv.

Overordnet var erhvervsfremstødet karakteriseret af en stor dansk-iransk optimisme, hvor alle var enige om at med de kommende sanktionsløftninger, så er Iran: The Next Big Thing.

Af Niclas Møldrup 06.01.2016Seneste nyt

    Se alle