Spring til indhold

Alle børn skal i skole: Regeringen øger bidraget til global uddannelse

02.02.2018  12:37
Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs vil øge den danske støtte til uddannelse i udviklingslandene med yderligere 200 mio. kr. Dermed vil den samlede danske støtte til organisationen Global Partnership for Education, GPE, beløbe sig til 1,2 mia. kr. over de næste fire år.

Det planlagte bidrag annonceres i dag i forbindelse med at GPE afholder konference i Senegal. En dansk prioritet i støtten til GPE er særligt fokus på marginaliserede grupper og børn.

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs siger:
”Uddannelse er en af de vigtigste faktorer, når det handler om at styrke piger og kvinders rettigheder og selvbestemmelse. Det samme gælder for de børn, der vokser op på flugt og i krisesituationer. Når de får adgang til uddannelse, giver vi dem muligheden for et bedre liv i fremtiden. Global Partnership for Education udfører et enormt vigtigt stykke arbejde, og derfor øger jeg vores bidrag.” 

Baggrund
GPE arbejder for at sikre lige adgang til uddannelse for alle verdens børn og unge ved udgangen af 2030. Global Partnership for Education er Danmarks primære globale partner på uddannelsesområdet. Danmark har givet i omegnen af 2,3 milliarder i løbet af seneste 10 år.

På finansloven for 2018 var støtten til Global Partnership for Education forudset at stige fra 200 mio. kr. årligt til 250 mio. kr. årligt frem til 2021.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs øger nu det danske bidrag med yderligere 50 mio. kr. om året til og med 2021, således at der samlet bidrages med 300 mio. kr. om året. Dermed vil det samlede danske bidrag komme op på 1,2 mia. kr. under forudsætning af Folketingets godkendelse af de årlige finanslove.

For yderligere information:
Kontakt presserådgiver Marie Dørup Olesen 61979020