Spring til indhold

Verdensbanken: Nemt at starte virksomhed i Danmark

31.10.2017  15:00
Verdensbanken har i dag offentliggjort sit årlige erhvervsindeks ”Ease of Doing Business”. Det viser bl.a., at Danmark er et af de lande i verden, hvor det er nemmest at starte en virksomhed, bl.a. på grund af effektiviteten af den offentlige sagsbehandling.

På Verdensbankens erhvervsindeks overgås Danmark kun af New Zealand og Singapore.

”Det er flot, at Danmark endnu en gang fastholder sin position på Verdensbankens toneangivende erhvervsindeks. Men det er vigtigt ikke at tro, at det er tilstrækkeligt at have en effektiv offentlig sagsbehandling: Hvis Danmark skal sikre sin position på den lange bane, må vi også sikre, at det bliver billigere at drive virksomhed i Danmark,” siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Der er masser af rum for forbedringer i forhold til at sikre gode vilkår for virksomhederne, fremhæver udenrigsministeren:

"Danmark er i benhård konkurrence med udlandet om at tiltrække virksomheder, investeringer og kvalificeret arbejdskraft. Derfor skal vi hele tiden arbejde for at sænke omkostningerne og fjerne bureaukrati, så fremtidens store virksomheder lægger deres investeringer i Danmark og ikke vore nabolande."

Det er femtende gang, at Verdensbanken udgiver ”Doing Business”-rapporten, der måler 10 parametre med stor betydning for virksomheder, herunder blandt andet, hvor det er nemt at starte virksomhed, hvor hurtigt byggetilladelser håndteres, registrering af ejendom, adgang til kredit, skatteopkrævning mv.
 
Med Verdensbankens undersøgelse får virksomheder et værktøj i hånden, der kan være med til at kortlægge deres investeringsmuligheder. Endvidere kan rapporten hjælpe regeringer og myndigheder med at forbedre økonomiske rammebetingelser.

For yderligere information:
Presserådgiver Kasper Thams Olsen, 61979031