Spring til indhold

Nyt interview med Danny Annan om forholdet mellem Danmark og Iran

13.12.2016  12:38

I et nyt interview med Michael Højgaard Bang fra magasinet Ræson fortæller Danmarks ambassadør i Iran, Danny Annan, om det øgede økonomiske og politiske samarbejde mellem Iran og Danmark. I interviewet kommer ambassadøren desuden ind på de udfordringer, som endnu eksisterer på det udenrigspolitiske område.

I interviewet udtaler Danny Annan blandt andet: ”Iran er et interessant land for Danmark af flere årsager. Det er primært det politiske og så selvfølgelig det økonomiske. Det går mildest talt godt for dansk eksport. Siden 2014 har vi, hvis tendensen fortsætter resten af 2016, fordoblet vores eksport. Det er en eksportstigning, som er gået ud over, hvad alle havde forventet. Hvis tendensen fortsætter, er vi tilbage på præ-sanktionsniveau, allerede et år efter sanktionerne blev ophævet.”

Om Irans regionale rolle hedder det: ”Iran er en helt central spiller i Mellemøsten og endda i stigende grad vil jeg sige. Ophævelsen af de internationale sanktioner har sluppet Iran ud af en spændetrøje. Før kunne vi stort set ikke have en dialog, uden at den handlede om atomspørgsmålet. Det er på sin vis lagt bag os. Det har åbnet for, at vi nu kan diskutere en lang række andre emner, som for eksempel den regionale situation, hvor Iran spiller en stor rolle i både Libanon, Irak, Afghanistan og selvfølgelig Syrien.”

Hele interviewet findes på Ræsons hjemmeside (kræver abonnement).