Spring til indhold

Artikel om Teherans spirende kunstscene

18.01.2017  07:59

Information har bragt en artikel om kunstscenen i Teheran, som for øjeblikket er i rivende udvikling.

Ambassadør Danny Annan er blandt de iagttagere, som har udtalt sig til artiklen:

"Flere andre musikere og koncertarrangører fortæller, at den iranske regering er begyndt at tillade mere og bredere kunstnerisk aktivitet. Da den efter iransk målestok forholdsvis moderate politiker Hassan Rouhani blev valgt til præsident i 2013, var det blandt andet med valgløfter om mere kulturel og social frihed.

Ifølge Danny Annan, den danske ambassadør i Iran, er det en helt bevidst strategi; regeringen håber på, at kravene om øget politisk frihed kan dæmpes, hvis befolkningen får flere muligheder på det kulturelle og det økonomiske område. Økonomisk vækst og jobskabelse står øverst på de fleste iraneres ønskeliste:

»Når der bliver løsnet op fra regeringens side, er det for at give folk noget mere luft. Det er noget, der går op og ned i perioder, og der kan være forskellige tendenser på samme tid, så det svinger lidt. Når regeringen giver folk mere luft nu, er det, fordi der er en ret markant opblødning i forholdet til udlandet, som også åbner op for nye muligheder på det kulturelle område,« fortæller den danske ambassadør."

Artiklen kan læses i sin helhed på Informations hjemmeside.