Spring til indhold

Danmarks skatteminister besøger Iran

21.02.2017  09:49
Danmark Ambassade i Tehran bød den danske Skatteminister Karsten Lauritzen velkommen d. 15-16. februar 2017. Formålet med besøget var at undersøge muligheden for en dobbelt beskatningsaftale med Iran.

I Tehran mødes den danske Skatteminister med Dr. Ali Tayebnia, den iranske Minister for Økonomiske Anliggender og Finans. Mødet fokuserede hovedsageligt på processen som skal lede frem til en dobbeltbeskatningsaftale mellem Danmark og Iran. Kapacitetsopbygning af det iranske skattesystem og dansk-iranske handelsrelationer var også på dagsordenen.

De to ministre blev enige om at arbejde frem imod en dobbeltbeskatningsaftale i de kommende måneder med henblik på at kunne underskrive en aftale før udgangen af 2017. Adskillige danske virksomheder har eksplicit udtrykt ønske om en dobbeltbeskatningsaftale i håb om, at en dobbeltbeskatningsaftale vil sikre bedre forhold for handel med Iran. Danske virksomheders engagement i Iran er øget substantielt siden implementeringen af JCPOA-aftalen i januar 2016. I de første 11 måneder af 2016 steg dansk eksport til Iran med 56,9 % sammenlignet med samme periode i 2015.

I Iran aflagde Skatteministeren også et besøg ved Novo Nordisk i Tehran. Novo Nordisk er i færd med at bygge en insulinfabrik i Iran, en investering på mere end 80 millioner USD. Den nye fabrik vil skabe 160 arbejdspladser i Iran. Farmaceutiske produkter udgør 48 % af den danske eksport til Iran.

Under sit besøg blev Skatteministeren interviewet af Tehran Times. Læs det fulde interview her.Seneste nyt

    Se alle